Hernyák Tomi receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

A klasszikus pesto bazsalikomból, fenyőmagból, olívaolajból, fokhagymából és reszelt parmezánból áll, de érdemes kipróbálni a különféle változatokat, amibe más olajos magot teszünk, esetleg a bazsalikomot helyettesítjük zöldségekkel, egyéb zöldfűszerekkel.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) | 20 dkg sós pörkölt mandula | 20 dkg parmezán (vagy más kemény, érlelt sajt) | 2 kis gerezd fokhagyma | 10 levél bazsalikom + a díszítéshez | 2 teáskanál só, bors vagy csili (elhagyható) | 50 dkg gnocchi | 2 evőkanál olívaolaj

  1. A paradicsomot, a mandulát, a sajtot, a tisztított fokhagymát és a bazsalikomot turmixgépben vagy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
  2. A pürét lábosba tesszük, felengedjük kb. 2 dl vízzel, forralni kezdjük, sózzuk. Ízlés szerint pikánsabbá is tehetjük borssal vagy csilivel.
  3. Mikor forr, beledobjuk a gnocchit, pár perc alatt készre főzzük. Kis tálakba szedjük a levest, bazsalikomlevéllel és pár csepp olívaolajjal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 998 KCAL/ADAG

Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: geli.hu

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/4. lapszámában jelent meg.