A kuglóf a sütemények jolly jokere, nemcsak rengeteg különböző módon ízesíthető, de egyszerű elkészíteni, és családi ebéd után ugyanúgy kínálható, mint tízóraira vagy éppen kávé mellé.
Hozzávalók 1 kuglófhoz:
A tésztához: 25 dkg vaj/margarin + a formához 20 dkg porcukor | 4 tojás | 7 dkg kókuszreszelék | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt + a formához 10-15 dkg friss ribizli, leszemezve
A díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé | 3-5 dkg kókuszchips | 1-2 evőkanál leszemezett ribizli
- A puha vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük. Végül beleforgatjuk a ribizliszemeket úgy, hogy ne törjenek össze.
- A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, megtöltjük a tésztával. 160 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük.
- A díszítéshez a kuglóf tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládéval, megszórjuk kókuszchipszszel, és friss ribizlivel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 5284 KCAL/KUGLÓF
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.