A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
Sütimarketing
Neked is megvan az az érzés, amikor gyönyörködsz egy süteményben a neten vagy egy magazinban, lelkesen megcsinálod, majd a végeredmény nem is hasonlít a képen látottakra? Vagy megnézel egy félperces instavideót, abban olyan pofonegyszerűnek tűnik a születésnapi torta feldíszítése, hogy bátran nekiállsz. Aztán pedig nem érted, miért őrjöngsz leizzadva a konyhában, miközben a piskótalap szétszakad, a habzsákból mindenfelé folyik a krém, csokoládéforgács helyett pedig csak reszelt csokoládét gyártasz. Ne izgulj, mindannyian jártunk már úgy, hogy bár a desszert finom volt, bekerülhetett volna az „Így tervezte – ilyen lett” képsorozatba… Ilyenkor egyáltalán nem arról van szó, hogy te lennél ügyetlen, a süteménydíszítéshez ugyanis tényleg kell ötlet, megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyag, illetve némi türelem és gyakorlat is.
Mi azt valljuk (és minden fotózás alkalmával tapasztaljuk is), hogy egy-két kudarc ellenére is megéri vesződni a dekorálásással, mert elképesztően nagyot dob a legegyszerűbb desszerten, csodálatossá varázsolja a tortákat, ünnepi fogást csinál a mezei almás pitéből és mascarponés piskótatekercsből is. Éppen ezért úgy határoztunk, hogy a legújabb lapszámunkban a süteménydíszítést helyezzük a középpontba, és igyekszünk rengeteg tippet adni ahhoz, miként tálalhatod a lehető legszebben az elkészült finomságot. (Vagy teheted ki például instára úgy, hogy mindenki elájuljon a cukrásztehetségedtől.)
A témák összeállításakor próbáltunk mindenkire gondolni: a kezdőkre, a türelmetlenekre és a „nekem semmi kézügyességem nincs” mondatot ismételgető háziasszonyokra is. Nekik olyan édességeket mutatunk, amiket friss gyümölcsökkel, ehető virágokkal, olajos magvakkal, boltokban készen kapható dekorelemekkel tettünk vonzóvá. A haladóknak bonyolultabb formázású kelt tésztákat, mesés ombre tortákat, formadesszerteket ajánlunk, míg a látványt leginkább értékelő gyerekeket ellenállhatatlan rókás és pandás tortával kényeztetjük.
És bár tudom, hogy ízlések és pofonok, de ha közel 15 évnyi süteményfotózás után mondanom kéne öt dolgot, ami mindig jót tesz a látványnak, azt tanácsolnám mindenkinek, legyen kéznél csillagcsöves habzsák, csokoládéforgács, friss (piros) gyümölcs, hetekig eltárolható mini habcsók és porcukor.
Kellemes időtöltést kívánok!
Kajári Zsófia, főszerkesztő