Egyszerű – Velős pirítós
Érthető módon egy hosszú munkanap után az ember a háta középre kívánja a főzést, sőt olykor hétvégén is. Ilyenkor jönnek jól az olyan receptek, mint amilyen ezé a pirítósé, amit gyakorlatilag bármilyen feltéttel meg lehet bolondítani. Most egy velős változatot mutatunk.
A receptet ide kattintva tudjátok megnézni.
Recept: Hernyák Tomi, fotó: Körmendi Imre
Egészséges 160 grammos – Teljes kiőrlésű zsemléből és házi csirkesonkából készült szendvics
Gondoltunk azokra is, akik fogyókúráznak, vagy egyszerűen csak jobban szeretik a házi készítésű alapanyagokat. A teljes kiőrlésű zsemle közepébe csúsztatott csirkesonkánál, sok-sok zöldséggel nincs finomabb vagy egészségesebb szendvicsalternatíva. :)
A zsemle receptjét itt találjátok, míg a csirkesonka ezen oldalon keressétek!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
Gyors – Sült paprikás tésztasaláta pirított szalonnával
Sok családban, talán nálatok is, a vacsora a közös étkezések ideje, ilyenkor kerül meleg étel az asztalra. Ha így van, tésztasalátánk nektek kedvez, hiszen amíg kifő a tészta, el lehet készíteni a paprikás, szalonnás, fetasajtos rátétet. Nálunk nagy kedvenc a gyorsasága miatt.
Ha kedvet kaptatok az elkészítéshez, itt találjátok a receptet.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
Kiadós – Kolbászos, lila hagymás, sajtos pizza
A pizzának aligha lehet ellenállni, főleg, ha igazi magyaros fogásnak készül kolbásszal, lila hagymával és finom, tejfölös alappal. Nem cifráznánk, ezzel egyik elősütött késztermék sem veheti fel a versenyt. :)
A pizza receptjét itt találjátok.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője
Ráérős – Bazsalikomos paradicsomleves sajtgombóccal
Egy kímélő levesből tökéletes vacsora alapanyag lehet, persze csak akkor, ha van időtök elkészíteni. Mi azt mondjuk, a paradicsomlevesnél jobb nem létezik, főleg sajtgombóccal – bár ez utóbbiból érdemes nagy mennyiséget csinálni, mert a tapasztalat azt mutatja, hamar elfogy.
A gyerekkori kedvenc receptjét ide kattintva érhetitek el.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője
Szöveg: D.A.
Nyitókép: Thinkstock