A sütni-főzni szeretők örömmel készülnek az ünnepre, a hosszú böjt után jólesik előre megtervezni, mi kerüljön a húsvéti asztalra.

Fűszeres fehérborban főtt csülök

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 kg hagyományosan füstölt csülök
  • 7 dl száraz fehérbor
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2-3 darab babérlevél
  • 4-5 ág friss rozmaring
  • 1-1 evőkanál szárított kakukkfű és majoránna

A füstölt húst hideg vízben áztatjuk 12 órán (egy éjszakán) át, majd leöntjük róla az áztatóvizet. A csülköt fazékba tesszük, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy a lé bőven ellepje. Hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a félbevágott fokhagymafejet, a negyedelt vöröshagymákat és a fűszereket. Takaréklángon, gyöngyözve forralva kb. 3 óra alatt puhára főzzük a húst. A lében hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk. A levet felhasználhatjuk levesek készítéséhez.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .