Ellenállhatatlan aprósütemény a Nők Lapja Konyha Desszert 2022/01. számából.

Vendégeket hívtál, és szeretnéd őket elkápráztatni egy nemcsak finom, de nagyon látványos aprósüteménnyel? Urbán Gábor remek receptjével egészen biztos, hogy sikered lesz!

Hozzávalók 50-70 dkg teasüteményhez:

A tésztához: 2 dl habtejszín | 10 dkg porcukor | fél csomag vaníliás cukor | 15 dkg liszt + a nyújtáshoz | 3 tojásfehérje | 3 dkg kristálycukor
A töltelékhez: 1 dl habtejszín | 10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | 2-3 evőkanál étolaj

  1. A töltelékhez felforraljuk a tejszínt, majd keverőtálban az összetört étcsokoládéra öntjük. Kézi habverővel simára keverjük, dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztához a tejszínt, a porcukrot, a vaníliás cukrot keverőtálba mérjük, és villával, a liszt harmadával pépesre keverjük. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük a kristálycukorral, a tejszínes keverékbe forgatjuk, végül beledolgozzuk a maradék lisztet. Sima csöves nyomózsákba töltjük.
  3. Sütőpapírral fedett sütőlemezre kb. 4 cm hosszú babapiskótákat nyomunk. 165 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, addig, amíg a széle elkezd barnulni.
  4. A kihűlt, megdermedt krémet kissé kihabosítjuk robotgéppel, majd párban összetöltjük vele a teasüteményeket.
  5. A díszítéshez srégen a vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztott, olajjal hígított étcsokoládéba mártjuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 3455 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Várbíró Kinga Kerámia

Sütésre és díszítésre fel!
Ha van kedved megmutatni a magazinban található recept alapján elkészült művet, küldd el nekünk üzenetben a Nők Lapja Konyha Facebook-oldalán, a legjobbakat összegyűjtjük majd egy posztban!

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2022/01. lapszámában jelent meg.
A magazint március 18-tól keressétek az újságárusoknál!