Koronázd meg a húsvéti ebédet Urbán Gábor vendégváró receptjével a Nők Lapja Konyha archívumából!

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:

50 dkg reszelt sárgarépa | 30 dkg cukor | 2 evőkanál méz | 16 dkg mazsola | 4 tojás 2 dl napraforgóolaj | 20 dkg kockázott őszibarack (befőtt) | 40 dkg liszt csipet só | 1 kávéskanál őrölt fahéj | 15 dkg darált dió | 2 teáskanál szódabikarbóna | porcukor a díszítéshez
A krémhez: 25 dkg fehér csokoládé | 2 tojás | 5 dl hideg habtejszín | 2 kezeletlen citrom héja és leve | 1 púpos teáskanál zselatin

  1. Egy nagyobb keverőtálba mérjük a reszelt répát, cukrot, mézet, mazsolát, tojást, olajat, kockázott barackbefőttet, alaposan összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sót, fahéjat, darált diót, szódabikarbónát. A lisztes részt a répás részhez keverjük.
  2. A masszából három darab, kb. 20×30 cm-es lapot sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 ºC-ra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt.
  3. A krémhez vízgőz fölött csípősre melegítjük (folyamatos keverés mellett) a fehér csokoládét és a villával enyhén felvert tojást (csíp, mikor beledugjuk az ujjunkat), majd kihűtjük. Ekkor belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt, a citrom héját és levét, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban forróra melegített zselatint.
  4. A krémmel egy magas peremű tepsiben, két rétegben összetöltjük a lapokat. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, tálalás előtt porcukorral hintjük, majd felkockázzuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 3 x 18-20 PERC
KALÓRIA 9847 KCAL/EGÉSZ TEPSI

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/03. lapszámában jelent meg.