Végre megérkezett a zsenge tavaszi zöldségek szezonja, megmutatjuk, milyen isteni vega fogást lehet alkotni sárgarépa, spenót, cukkini és éppen karalábé felhasználásával! (Természetesen mindenbe mehet a fagyasztott verzió is.)
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sárgarépa | 20 dkg cukkini | 10 dkg karalábé | 10 dkg spenót | só, frissen őrölt bors | 10 dkg száraz kenyér | 1 tojás | 1 teáskanál kurkuma (vagy curryfűszer) | 1 szál újhagyma | 1 teáskanál mustár | 1 gerezd fokhagyma | 5 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez
A koktélmártáshoz: 1 dl majonéz | 1 dl tejföl | 5 evőkanál ketchup | 1 mokkáskanál csilikrém | pár csepp citromlé
- A zöldségeket szükség szerint mossuk vagy hámozzuk meg, a répát, cukkinit, karalábét nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a spenótot csíkozzuk fel vékonyan, enyhén sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kicsit állni, majd nyomkodjuk ki a levét, és adjuk hozzá a vízbe áztatott, kifacsart kenyeret, a tojást és az aprított újhagymát.
- Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kurkumával, mustárral, a zúzott fokhagymával. Dolgozzuk össze a masszát, keverjünk hozzá zsemlemorzsát. Ha túl lágy a massza, pihentessük 1 órát.
- Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt, kenjük ki olajjal. Formázzunk lapos pogácsákat a zöldségmasszából, majd közepes lángon süssük készre a zöldségfasírtok mindkét oldalát.
- A mártás hozzávalóit keverjük össze egy tálban, ízesítsük sóval, borssal, citromlével. Tálalásig tároljuk hűtőben. A zöldségfasírtokat főtt rizzsel és a koktélmártással kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 369 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/04. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.