Azoknak sem kell nélkülözniük a finom falatokat, akik valamilyen oknál fogva mellőzik a lisztet az étrendjükből.

90e

HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 4 tojás | 10 dkg étcsokoládé, olvasztva | 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 csomag sütőpor | 20 dkg darált mandula | 15 dkg magozott meggy (mirelit vagy befőtt)
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé vagy csokoládécsepp

1. Robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint és a porcukrot. Egyesével belekeverjük a tojásokat, a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét, végül a kakaóporral és sütőporral elkevert darált mandulát. Óvatosan sima tésztává keverjük, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett meggyet.

2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, megszórjuk durvára vágott étcsokoládéval/csokoládécseppel, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 50-55 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 50-55 PERC
KALÓRIA: 4802 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/3. különszámában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre