HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen) | só, frissen őrölt bors | 2 gerezd fokhagyma | 1 tojás | 3-4 evőkanál zsemlemorzsa | 1 kis csokor rozmaring | 1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem | napraforgóolaj a hús sütéséhez | 40 dkg spagetti | 4-5 evőkanál olívaolaj | 1 (kezeletlen) citrom
1. A darált húst dolgozzuk össze sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a tojással és a zsemlemorzsával, majd adjuk hozzá az aprított zöldfűszerek felét. Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk húsgombócokat a masszából. Forró olajban süssük őket pirosra.
2. Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben, szűrjük le, keverjük össze az olívaolajjal, majd a fél citrom kifacsart levével, a citrom reszelt héjával és az aprított zöldfűszerek maradékával ízesítsük. Keverjük hozzá a kisült húsgombócokat, azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 731 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője