HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
30 dkg tehéntúró | 15 dkg áfonya (fagyasztott) | 1 evőkanál eritrit | 8 dkg zabpehely | 5 dkg vaj/margarin
1. A túrót szórjuk egy tűzálló tál aljába, öntsük rá az áfonyát (ha fagyasztott, fagyasztva) és az eritritet.
2. A zabpehely felét konyhai aprítóban daráljuk finomra, keverjük össze a maradék zabpehellyel, majd morzsoljuk morzsásra a vajjal/margarinnal.
3. A zabpelyhes morzsát osszuk el a túró tetején, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.Egy adag szénhidráttartalma: 19,7 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 243 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője