Mézes kacsasült vörösboros eperraguval
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 dl száraz vörösbor
- 10 dkg cukor
- 50 dkg eper
- 1 teáskanál rózsabors
- 1 darab pecsenyekacsa (kb. 2 kg)
- só, bors
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 dl ketchup
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál méz
- olaj
A vörösbort a cukorral sűrűre forraljuk, majd beledobjuk a négybe vágott epret és a rózsaborsot. A kacsát kívül-belül megsózzuk, bőrét bedörzsöljük a majoránnával. A ketchupot a fűszerpaprikával és a mézzel összekeverjük, majd alaposan bekenjük vele a kacsa bőrét. Olajjal meglocsoljuk, tepsibe tesszük, majd 130 ºC-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 2 órát sütjük. Levesszük a fóliát, 180 ºC-on kicsit megpirítjuk a kacsa bőrét (15-20 perc). Ezután ismét megkenjük a maradék ketchupos szósszal. Burgonyapürével és az epres raguval tálaljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.