Gondoltatok már arra, hogy a cukkinit mindenféle földi jóval megtöltsétek? Nem? Pedig isteni ilyen formában is!

rec21e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 nagyobb salátacukkini | 1 fej lila hagyma | 1 kis fej vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 25 dkg kukorica (konzerv) | 25 dkg vörös bab (konzerv) | 1 darab piros kaliforniai paprika | só | 1 csokor petrezselyem | 20 dkg gouda sajt

1. A cukkinikat vágjuk félbe, egy teáskanállal vájjuk ki a közepüket.

2. A hagymákat vágjuk apróra, az olajon dinszteljük meg őket, majd keverjük hozzá a leszűrt kukoricát és babot, a kockára vágott kaliforniai paprikát.

3. Sózzuk, majd pár perc pirítás után szórjuk meg az aprított petrezselyemmel. Kanalazzuk a tölteléket a cukkinikba, szórjuk meg a reszelt sajttal.

4. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt. Fűszeres tejfölt kínálhatunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 584 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter