HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 nagyobb salátacukkini | 1 fej lila hagyma | 1 kis fej vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 25 dkg kukorica (konzerv) | 25 dkg vörös bab (konzerv) | 1 darab piros kaliforniai paprika | só | 1 csokor petrezselyem | 20 dkg gouda sajt
1. A cukkinikat vágjuk félbe, egy teáskanállal vájjuk ki a közepüket.
2. A hagymákat vágjuk apróra, az olajon dinszteljük meg őket, majd keverjük hozzá a leszűrt kukoricát és babot, a kockára vágott kaliforniai paprikát.
3. Sózzuk, majd pár perc pirítás után szórjuk meg az aprított petrezselyemmel. Kanalazzuk a tölteléket a cukkinikba, szórjuk meg a reszelt sajttal.
4. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt. Fűszeres tejfölt kínálhatunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 584 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter