Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál napraforgóolaj | 1 darab csilipaprika | 2 gerezd fokhagyma | 2 darab padlizsán | 1-1 csipet só és szecsuáni bors (vagy fekete bors) | 1 evőkanál cukor | 1 evőkanál méz | 2 evőkanál szójaszósz | fél evőkanál rizsecet | 1 evőkanál étkezési keményítő | 1 dl víz | 1 marék szójababcsíra | 1 csokor friss koriander
- Az olajat felhevítjük a wokban, majd rádobjuk az apróra vágott csilit és fokhagymát. Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott padlizsánt, csipet sót és borsot. Nagy lángon addig sütjük, amíg kicsit oda nem kap.
- Ekkor hozzáadjuk a cukrot, és ha már elolvadt és kissé karamellizálódott, akkor ráöntjük a mézet, a szójaszószt és az ecetet.
- A keményítőt egy külön tálban elkeverjük a vízzel, majd a padlizsánokra öntjük. Ha besűrűsödött, el is zárjuk alatta a lángot. Hozzákeverjük a csírát, friss korianderrel megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 146 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Kárai Dávid