HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
A tésztához: 2 tojás | 10 dkg cukor | 10 dkg étcsokoládé | 10 dkg vaj/margarin | 1 teáskanál sütőpor | 20 dkg liszt | 2 evőkanál narancslekvár | fél dl narancslé | 1 evőkanál kandírozott narancshéjkocka
A krémhez: 1,5 dl habtejszín | 10 dkg étcsokoládé | 1 (kezeletlen) narancs héja | 8 dkg vaj/margarin
1. A tésztához az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral. A csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal/margarinnal. A tojásos masszához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, a narancslekvárt, a kandírozott narancshéjat, az olvasztott vajas csokoládét, majd a narancslével lazítjuk, és simára keverjük a tésztát.
2. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírformákkal, majd mindegyiket félig megtöltjük a masszával. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.
3. A krémhez felmelegítjük a tejszínt, majd a darabokra tört csokoládéra öntjük. Alaposan összekeverjük, míg a csokoládé elolvad, és hozzáreszeljük a narancs héját. A puha vajat/ margarint felhabosítjuk, összekeverjük a visszahűtött (már nem langyos, de még nem megdermedt) csokoládés résszel, majd hűtőben 30 percet hűtjük.
4. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, csigavonalban a muffinok tetejére nyomjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk különféle dekorcukrokkal.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 360 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője