Az ízek, alapanyagok között vannak örök párosok, de néha érdemes egyet csavarni a recepten, hogy új színt vigyünk a régi kedvencekbe.

Karalábé-krémleves pirított baconnel és kelkáposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg zellergumó
  • 1 szál fehérrépa (kb. 10 dkg)
  • 50 dkg karalábé
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg kelkáposzta
  • csipet csilipor a tálaláshoz

A finomra vágott vöröshagymát pirítani kezdjük az olívaolajon. A zellert és a fehérrépát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagyma mellé tesszük pirulni. Mikor aranyszínű, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott karalábét. Felöntjük a kókusztejjel és 1 liter vízzel, majd addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul. Ekkor megsózzuk, borssal ízesítjük, és botturmixszal összepürésítjük. Ha túl hígnak ítéljük, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűríthetjük, de ezt el is hagyhatjuk. Megsózzuk, ha szükséges. A baconcsipszhez teflonserpenyőben pirítani kezdjük a feldarabolt bacont, mikor már kisült egy kicsit a zsírja, mellétesszük a káposzta felcsíkozott leveleit is, azt is megpirítjuk. A krémlevest tálakba szedjük, a tetejére halmozzuk a baconos pirított káposztát. Megszórhatjuk a tetejét csiliporral, illetve csepegtethetünk rá pár csepp olívaolajat.

Tipp: A kókusztej helyettesíthető főzőtejszínnel is!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .