A boltokban kapható fűszerkeverékeket nem muszáj megvásárolni, házilag is elkészíthetjük őket, és akkor legalább pontosan tudjuk, mi kerül bele. Vrábel Kriszta curryhez is adott tippet, és persze a recept sem marad el, amihez rögtön ki is próbálhatjuk az új keverékünket.
Curryfűszer házilag
Hozzávalók: 2 evőkanál kurkuma | 2 evőkanál római kömény | 1 evőkanál gyömbérpor | 1 teáskanál görögszénamag | 1 teáskanál őrölt koriander | 1 teáskanál csilipor | 1 mokkáskanál őrölt fahéj
A nem porított fűszereket tegyük mozsárba, törjük össze, majd keverjük hozzá a por alakú fűszereket. Tegyük üvegbe.
ELKÉSZÍTÉS 10 PERC
KALÓRIA 164 KCAL/EGÉSZ ADAG
Hozzávalók a raguleveshez 4 személyre:
2 evőkanál házi curryfűszer | 1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 30 dkg csirkemellfilé | 2 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál hámozott, frissen reszelt gyömbér | 20 dkg sárgarépa | 20 dkg cukkini | 20 dkg zöldborsó | 20 dkg leveles spenót | 1,3 liter leszűrt zöldségleves | 2 dl kókusztej | 10 dkg koktélparadicsom | só, frissen őrölt bors | 1 csokor újhagyma
- Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, pirítsuk körbe a húst, szórjuk rá a curryfűszert, pirítsuk együtt a hússal 1-2 percet.
- Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a hámozott, gyufaszálra szelt sárgarépát, a felkarikázott cukkinit, a zöldborsót és a megmosott, lecsepegtetett, felcsíkozott spenótot.
- Öntsük fel a zöldséglevessel és a kókusztejjel, tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fedjük le, és takarékon forraljuk a levest 15 percet. Az utolsó pár percben szórjuk hozzá az aprított újhagymát is.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 377 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.