Vegetáriánusok vagytok, netán böjtöt tartotok? Akkor ez a színes, tavaszi tésztakavalkád kedvetekre való lesz!

rec7e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

30 dkg ricotta | 1 nagy csokor bazsalikom | 1 gerezd fokhagyma | kb. 1 dl olívaolaj | tengeri só, frissen őrölt bors | 40 dkg koktélparadicsom | 50 dkg fusilli tészta (orsótészta)

1. A ricottát, a bazsalikomot, a hámozott fokhagymát és kb. fél dl olívaolajat turmixoljunk össze botmixerrel, ízesítsük sóval, borssal.

2. A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, és egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon rázogatva süssük meg őket.

3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, forgassuk össze a ricottás pestóval. Ha nehéz keverni, adjunk hozzá néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a sült koktélparadicsomot, azonnal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 775 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője