HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg spagetti, 2 kisebb vagy 1 nagy padlizsán, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv), 1 teáskanál szárított chilipehely, 1 marék friss bazsalikomlevél, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Közben a padlizsánt mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra, és az olajon forgassuk át. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítsük.
2. Pár perc sütés után adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezzük a chilivel. Mikor már majdnem teljesen puha a padlizsán, zárjuk el alatta a lángot.
3. Forgassuk össze a szószt a leszűrt tésztával, adjuk hozzá a tépkedett bazsalikomot, a tetejét szórjuk meg parmezánnal.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 496 KCAL/ADAG