Urbán Gábor receptje a Nők Lapja Konyha Desszert különszámának archívumából.

A torta tipikusan olyan desszert, aminek ha nekiállunk, általában rászánjuk az időt, és nem fél óra alatt akarjuk összedobni. Vannak azonban olyan helyzetek (édesség iránti vágy, egy váratlanul betoppanó vendég vagy éppen időhiány), amikor villámgyors megoldás kell. Most olyan finomságot mutatunk, amit 30 percen belül könnyedén összeállíthatunk, hogy utána már csak sütni kelljen.

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához: 

A tésztához: 15 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás fél csomag sütőpor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 25 dkg darált mandula | 15 dkg ribizli
A díszítéshez: kb. 10 dkg ribizli | 3 dkg pörkölt, szeletelt mandula

  1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat/margarint a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert darált mandulát, végül a leszemezett ribizlit.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, egyenletesen elkenjük. 3 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Tálaláskor ribizlivel és száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 3967 KCAL/EGÉSZ TORTA

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/02. lapszámában jelent meg.