Elérkezett végre a nyári sütögetések ideje: dobjuk izgalmas pácba a húsokat, halakat, izzítsuk be a grillt, és élvezzük a szabadban készült finomságok semmihez se hasonlítható ízét! Tobai Róbert ezúttal is szuper receptet mutat nektek.
Hozzávalók 4 darab hamburgerhez:
20 dkg cékla | só, bors | 4 evőkanál cukor | 3 dl natúr görög joghurt | 2 gerezd fokhagyma | olaj | 4 fej vöröshagyma | 80 dkg darált sertéshús | 3 evőkanál ketchup | 4 evőkanál mustár | 4 darab hamburgerzsömle | 4 maréknyi salátakeverék
- A céklát megpucoljuk, lereszeljük, megsózzuk, állni hagyjuk pár percig, kicsavarjuk, majd keverőtálba helyezzük. Hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, a joghurtot, a zúzott fokhagymát, összekeverjük. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a húspogácsát.
- Kevés olajon megpirítunk 1 fej finomra vágott vöröshagymát, és keverőtálban a hússal, ketchuppel, mustárral, sóval, borssal összekeverjük. Négy vastag húspogácsát formázunk belőle. Grillen megsütjük mindkét oldalán közepes lángon.
- A többi tisztított vöröshagymát vékony félkarikákra vágjuk, és serpenyőben, kevés olajon a maradék cukorral lassan, kevergetve karamellizáljuk, kissé megsózzuk.
- A hamburgerzsemlébe salátát, céklatzatzikit, húspogácsát teszünk, a tetejére karamellizált hagymát kanalazunk, majd ráfektetjük a zsemle tetejét.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 940 KCAL/DARAB
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.