A készen (friss vagy mirelit formában) kapható leveles tészta, illetve a réteslap a legnagyobb jolly joker, ha gyorsan akarsz valami finomságot készíteni.
Hozzávalók 12 darabhoz:
1 csomag réteslap (8 db) | 1 liter tej | 10 dkg cukor | 2 csomag Bourbon vaníliás cukor | 30 dkg vegyes idénygyümölcs (szeder, málna, ribizli, áfonya, sárgabarack, nektarin stb.) | 2 csomag vaníliás pudingpor | vaj/margarin a formához
- Egy 12 darabos muffintepsit kivajazunk. 4 réteslapot egymásra fektetünk, 6 egyforma téglalapra vágjuk. Kibélelünk vele 6 muffinformát. A maradék 4 lappal is így járunk el.
- A kibélelt formákba sütőbabot teszünk, hogy megtartsák a formájukat, majd készre sütjük őket 10 perc alatt 180 ºC-ra előmelegített sütőben.
- Közben elkészítjük a pudingot: a tejet elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A megsült tésztakosarakat kivesszük a formából, és rácsra helyezzük.
- Tálalás előtt megtöltjük a szobahőmérsékletűre hűlt pudinggal, megszórjuk friss gyümölcsökkel. Legjobb frissen fogyasztani, hogy a tészta ropogós maradjon. 1-2 órát hűtőben is tarthatjuk, de úgy megpuhul a tészta alja.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 10 PERC
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina