Egy játékos podcastot találtunk ki – fura nekem ez a szó, milyen jó lenne egy frappáns magyar változat –, a címe: Receptek lányaimnak. A nőklapja.hu felületén játszunk minden héten Fannival.
Nemrég felhívott: „Mama, a babot meleg vízbe áztassam, vagy hidegbe?” Így jött az ötlet, hogy ezekben a mesélős percekben ketten beszélgetünk, anya meg a lánya. A legkisebb.
Kilencedik recept: Anita eperlevese
A levessel Anita lepett meg, Veszprémfajszról hozta forró nyárban jéghidegen. De nem kell megvárni a nyarat, ahogy megjelenik az eper – készítheted. (Mirelitből is kíváló!)
Hozzávalók
- fél kiló eper
- 3 evőkanál porcukor (akinek sok, lehet kevesebb is)
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 evőkanál citromlé vagy 1 citrom kifacsart leve
- 2-3 deci főzőtejszín
- Mindezt a hozzávalót összeturmixolom, a végén hozzáöntök még 3-4 deci hideg tejet – jól összekavarom és kész!
Hűtőben tartom, nem sokáig, mert hamar elfogy. (Amúgy mindenfajta gyümölccsel készítheted.)
Kiemelt kép: Falus Kriszta