Utazás nélkül is teremthetünk mediterrán hangulatot; elég néhány klasszikus fogás és egy pohár finom bor!

Souvlaki görög salátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csont nélküli sertéstarja
  • 1-1 evőkanál szárított oregánó és kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj + a tálaláshoz

A salátához:

  • 5 darab paradicsom
  • 25 dkg feta sajt
  • 2 darab kígyóuborka
  • 1 fej lila hagyma

A húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, nagy tálba tesszük, megsózzuk. Az oregánót, a kakukkfüvet, a megpucolt, lereszelt fokhagymát összekeverjük az olajjal, a húsra öntjük. Hűtőben legalább 1-2 órát pácoljuk, majd fanyársakra húzzuk. A nyársakat tepsire helyezzük, alufóliával lefedjük, 180 ºC-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és grill fokozaton további 10 percig pirítjuk. (A nyársak a kertben, grillen is megsüthetők.) A salátához felkockázzuk a paradicsomot, a feta sajtot és az uborkát, majd összekeverjük. A lila hagymát megpucoljuk, négy részre vágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a salátához forgatjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, a nyársak mellé kínáljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .