Souvlaki görög salátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csont nélküli sertéstarja
- só
- 1-1 evőkanál szárított oregánó és kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj + a tálaláshoz
A salátához:
- 5 darab paradicsom
- 25 dkg feta sajt
- 2 darab kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma
A húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, nagy tálba tesszük, megsózzuk. Az oregánót, a kakukkfüvet, a megpucolt, lereszelt fokhagymát összekeverjük az olajjal, a húsra öntjük. Hűtőben legalább 1-2 órát pácoljuk, majd fanyársakra húzzuk. A nyársakat tepsire helyezzük, alufóliával lefedjük, 180 ºC-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és grill fokozaton további 10 percig pirítjuk. (A nyársak a kertben, grillen is megsüthetők.) A salátához felkockázzuk a paradicsomot, a feta sajtot és az uborkát, majd összekeverjük. A lila hagymát megpucoljuk, négy részre vágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a salátához forgatjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, a nyársak mellé kínáljuk.