Hozzávalók 4 személyre:
olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 50 dkg darált marhahús | 1 darab csilipaprika | 1 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors | 1 mokkáskanál őrölt római kömény | 2 dl paradicsomszósz | 1 konzerv (24 dkg) kukorica | 1 csapott teáskanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 20 dkg tortillachips | 15 dkg cheddar sajt
- Olívaolajon pároljuk puhára a felkockázott vöröshagymát, adjuk hozzá a darált húst, a felkarikázott csilit, a zúzott fokhagymát. Pirítsuk le a húst pár perc alatt, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a római köményt.
- Öntsük fel a paradicsomszósszal és 1 dl vízzel, lefedve főzzük 30 percet a húst, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett kukoricát és a kakaóport. 10 percet forraljuk a ragut fedő nélkül. (Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.)
- Szedjük az egészet tűzálló tál aljára, állítsuk bele a tortillachipseket, szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. 220 ºCra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük össze.
- Tejföllel, jalapeno paprikával, sajtszósszal kínálhatjuk
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 730 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.