Főszerepben a zöldborsó, mozzarella és a menta – recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Ötletet keresel arra, hogy mit főzz a bespájzolt vagy éppen most termő alapanyagokból? Terei-Vigh Krisztina olyan szuper ételt mutat, amelyhez zöldborsót, mozzarellát és mentát is használt, próbáld ki!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg főtt csicseriborsó (1 konzerv) | 20 dkg zöldborsó | 1 csokor menta | 1 gerezd fokhagyma | 1 citrom leve | 2 evőkanál tahini (szezámmagkrém, elhagyható) | 3 evőkanál olívaolaj | só ízlés szerint | fél teáskanál őrölt római kömény | 25 dkg mozzarella | 1 kis doboz (170 g) natúr joghurt a tálaláshoz
A pitához (4 darabhoz): 1 dkg friss élesztő | 1,5 dl langyos | víz 20 dkg finomliszt | 1 mokkáskanál só | 1 mokkáskanál cukor | 2 evőkanál olívaolaj

  1. A pitához az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, majd a többi alapanyaggal együtt összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Lefedve a duplájára kelesztjük. Ezután 4 részre osztjuk, 4 gombócot formázunk belőle, majd lefedve pihentetjük még 30 percig.
  2. A gombócokat megformázzuk, kilapítjuk, és száraz serpenyőben, közepes hőfokon, mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütjük.
  3. A humuszhoz a csicseriborsót lecsepegtetjük, a zöldborsót megfőzzük, leszűrjük. A többi alapanyaggal együtt turmixba tesszük, pürésítjük. A humuszt a pitával, joghurttal és a felszeletelt mozzarellával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + KELESZTÉS
KALÓRIA 856 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/07. lapszámában jelent meg.