Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertésszűz | olaj | só, bors | 10 dkg füstölt szalonna | 20 dkg vöröshagyma | 2 evőkanál ketchup | 2 evőkanál mustár | 1-1 darab piros és zöld kaliforniai paprika | 1 darab tölteni való paprika | 2 darab paradicsom | 60 dkg főtt rizs (nyersen 35-40 dkg)
- A lehártyázott húst vékony csíkokra vágjuk, magas falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor megpirult, kivesszük a húst, és a visszamaradt olajon zsírjára pirítjuk a csíkokra vágott szalonnát.
- A tisztított, félkarikára vágott vöröshagymát rádobjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt, és együtt pirítjuk tovább 2-3 percig.
- A kicsumázott zöldségeket csíkokra vágjuk, és a lepirított hagymához adjuk, 1 dl vizet aláöntünk, összeforraljuk kb. 5 perc alatt. Visszatesszük bele a húst, belekeverjük a főtt rizst, összemelegítjük, így tálaljuk.
Tipp: Próbáld ki a Riceland basmati rizst, ami 1 kg-os kiszerelésben is kapható, és kiváló alapja lehet ennek a zöldséges, húsos egytálételnek. A rizsszemek enyhén ragadnak, illata és íze intenzív, remekül kiegészíti a húsos, halas, zöldséges fogásokat.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 910 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A receptet a Riceland támogatta.
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.