HOZZÁVALÓK:
kb. 2 kg füstölt sonka | 2 dl száraz fehérbor | 1-1 evőkanál szárított tárkony, oregánó, zsálya, kakukkfű| 1-2 darab babérlevél| 1 nagy fej vöröshagyma| 4-5 gerezd fokhagyma| 3 szál sárgarépa | 1 szál fehérrépa
1. A sonkát, ha nagyon sós, áztassuk hideg vízben 2-3 órát vagy egy egész éjszakát.
2. Cseréljük ki rajta a vizet (hogy jól ellepje), majd adjuk hozzá a bort, a zöldfűszereket és a hámozott zöldségeket.
3. Gyöngyözve forraljuk 2 órán keresztül, majd hagyjuk teljesen kihűlni a főzőlében.
ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC + ÁZTATÁS ÉS FŐZÉS
KALÓRIA: 5985 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. áprilisi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője