Irdaljuk és töltsük! Bereznay Tamás receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Nagy kedvencünk a Hasselback módon elkészített, vagyis beirdalt töltött krumpli, és szeretünk kísérletezni vele, mit süthetünk meg hasonló módon. Ezúttal a kacsára esett a választásunk, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél bőrös kacsamell | só | 4 darab hegyes erős paprika | 40 dkg juhtúró
A körethez: 20 dkg kukoricadara | 20 dkg füstölt szalonna

  1. A kacsamellet enyhén megsózzuk, mindkét felét forró serpenyőben megpirítjuk. (A bőrös felén kezdjük, ha kiengedte a zsírját és megpirult, után sütjük a húsos oldalán.)
  2. Mikor kissé kihűlt, három milliméterenként bevágjuk úgy kb. a kétharmadáig, hogy az alsó felén egyben maradjon.
  3. A paprikát felkarikázzuk. A bevagdalt hús minden szelete közé teszünk 1-1 kiskanálnyi juhtúrót és 1-2 karika paprikát. Tepsire tesszük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
  4. Közben a körethez a kukoricadarát 8 dl enyhén sós, forró vízbe öntjük, habverővel kevergetve sűrűre főzzük. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, végül rászórjuk a puliszkára, és a kacsamell mellé kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 10-12 PERC
KALÓRIA 894 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/07. lapszámában jelent meg.