Vrábel Kriszta alakbarát receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 8 darabhoz:

10 dkg cukkini | 10 dkg kápia paprika | 15 dkg főtt sonka | 1 evőkanál olívaolaj | 1 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors | 4 tojás | 5 dkg durumliszt | 10 dkg félkemény kecskesajt

  1. A megmosott zöldségeket és a sonkát kockázzuk fel apróra. Serpenyőben, olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt dinszteljük félig puhára, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tojásokat villával enyhén verjük fel, keverjük el fokozatosan, csomómentesre a liszttel, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a dinsztelt zöldségekkel.
  3. Béleljük ki kapszlikkal a muffintepsi mélyedéseit (8 darabot), egyenletesen osszuk szét bennük a tojásos masszát, majd 200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt. Vegyük ki, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd 2 percre tegyük vissza a forró sütőbe.

1 muffin szénhidráttartalma: 6 gramm.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/07. lapszámában jelent meg.