Az étel legyen finom, szép, egészséges, és lehetőleg ne menjen el egy fél nap az elkészítésére! Kívánság teljesítve!

Mentás zöldborsó-krémleves mozzarellagolyókkal

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 80 + 20 dkg zöldborsó
  • 1 liter víz (vagy leszűrt húsleves)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss menta
  • 3 dl főzőtejszín
  • olaj
  • 20 dkg mini mozzarella (2 zacskó)

A 80 dkg borsót feltesszük főni a vízben. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd megsózzuk. Amikor a borsó megpuhult, hozzáadjuk a mentaleveleket, majd az egészet összeturmixoljuk. Végül belekeverjük a tejszínt, felforraljuk a levest. Serpenyőben, kevés olajon, magas hőfokon megdinszteljük a maradék 20 dkg zöldborsót. A mozzarellagolyókat tálakba helyezzük, majd rászedjük a forró krémlevest, és beleszórjuk a párolt zöldborsót.

Grillkolbász sült káposztával és kurkumás kuszkusszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg kuszkusz
  • 50 dkg lila káposzta
  • olívaolaj
  • 5-6 evőkanál balzsamecet
  • 80 dkg grillkolbász

Öt deci vizet felforralunk az összezúzott fokhagymával, megsózzuk, hozzáadjuk a kurkumát és frissen őrölt borsot. Amint felforrt, beleszórjuk a kuszkuszt, levesszük a tűzhelytől, lefedve 5-6 percet állni hagyjuk. Utána leöntjük róla (ha maradt) a vizet, újra lefedjük, és 15-20 percet állni hagyjuk a gőzben. Közben a káposztát cikkekre vágjuk, olívaolajjal megcsepegtetjük, és forró kontaktgrillben (vagy rácsos serpenyőben, esetleg faszénen) ropogósra sütjük. Tálra szedjük, balzsamecettel meglocsoljuk, megsózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. A grillkolbászokat készre sütjük (ha serpenyőben sütjük, kevés olajon), kuszkusszal és káposztával tálaljuk.

Sertéskaraj csípős szalámival és cheddar sajttal, sült burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéskarajfilé
  • 30 dkg csípős paprikás szalámi, szeletelve
  • 40 dkg cheddar sajt, szeletelve
  • 8 közepes (új)burgonya
  • olívaolaj

A sertéskarajt 4-5 milliméterenként bevágjuk úgy kb. a kétharmadáig, hogy az alsó felén egyben maradjon. Minden szelet közé 4-4 karika szalámit és 2-2 szelet sajtot teszünk. (Zsineggel érdemes hosszában és keresztben egyszer átkötni a húst, hogy ne nyíljon szét sülés közben.) Ízlés szerint sózhatjuk, de nagyon enyhén, mert a szalámi sós! A burgonyát alaposan megmossuk, sóval és olívaolajjal bedörzsöljük. A karajjal együtt tepsire rakjuk, 2 dl vizet öntünk alá, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 40 perc alatt megsütjük.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .