Hozzávalók 4 személyre:
1 kg koktélparadicsom | 1 fej vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 60 dkg darált marhahús | 2 gerezd fokhagyma | 1-1 kis csokor friss zsálya, bazsalikom, kakukkfű | só, frissen őrölt bors | 1 dl száraz vörösbor
- A koktélparadicsomok felét felezzük meg. Nagy serpenyőben dinszteljük puhára az olívaolajon a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst, a zúzott fokhagymát, az aprított fűszernövényeket, majd nagy lángon pirítsuk le a húst.
- Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a borral, forraljuk 5 percet. Dobjuk bele a felezett és az egészben hagyott paradicsomot is, nagy lángon forrósítsuk át, amíg a paradicsomok enyhén levet nem engednek (kb. 15-20 perc). Kínálhatunk mellé friss kenyeret.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 445 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta