Főszerepben a kukorica, a csirke és a petrezselyem – Kókusztejes, babos kukoricaleves

Ötletetek sincs, hogy mit főzzetek a bespájzolt vagy éppen most termő alapanyagokból? Íme Terei-Vigh Krisztina receptje – a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kis fej vöröshagyma | 1 cm-es friss gyömbérdarab | 2 gerezd fokhagyma | 1-2 darab csilipaprika | 2 evőkanál olaj | 30 dkg csirkemellfilé | só | 4 csőről levágott kukorica (vagy 30 dkg konzerv kukorica) | 5 dl kókusztej | 1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika (vagy sima fűszerpaprika) | 30 dkg vörös bab (1 konzerv) | 1 darab kaliforniai paprika | 1 kis csokor petrezselyem | 1 lime leve

  1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, a csilit felkarikázzuk.
  2. A csilit és a hagymát kevés olajon, alacsony hőfokon megdinszteljük. A felkockázott csirkehúst is hozzáadjuk, megsózzuk, minden oldalát átpirítjuk.
  3. Beletesszük a kukoricaszemeket, felöntjük kb. 1 liter vízzel és a kókusztejjel, beleszórjuk az őrölt paprikát, sózzuk, majd 30 percig főzzük.
  4. Ekkor belekeverjük a leszűrt babot és a kicsumázott, felkockázott paprikát. További 10 percig főzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk, meglocsoljuk friss limelével.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 501 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/08. lapszámában jelent meg.