Már alig várjuk, hogy odakint, szabadtéri sütögetés közben is kipróbáljuk ezt a finomságot!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | olaj | 1 teáskanál szárított oregánó | 10 szál friss kakukkfű | 1 teáskanál pirospaprika | 1 teáskanál cukor | 80 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv) | 80 dkg csirkemellfilé | só

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a kockázott paradicsomot, összefőzzük 15-20 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, átöntjük egy tálba.

2. A húsból 10 dkg-os szeleteket vágunk, majd besózzuk. A paradicsomszószba helyezzük a szeleteket egy lezárható dobozban, 1 napig állni hagyjuk.

3. A pácból kivéve kicsit lecsepegtetjük, majd grillrácson vagy grill-lapon megsütjük a húsok mindkét oldalát közepes lángon. Jól illik hozzá a steakburgonya és a sült krumpli is.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA: 323 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter