A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
Dilemma
Azt hiszem, nem mondok túl nagy újdonságot azzal, ha bevallom, hogy nem túl egyszerű feladat manapság gasztromagazint szerkeszteni. Az élelmiszerárak robbanásszerű emelkedése miatt már le sem merem írni, hogy pénztárcabarát vagy éppen hó végére ajánlott ételek, hiszen mostanság már nagyjából 10-én hó vége van mindenkinél, és még azok is sorban mondanak le különféle hozzávalókról, akik eddig nem nézték, hogy melyik alapanyag mennyibe kerül. A mérleg másik serpenyőjében pedig ott van az az érv, hogy receptújságot azért vesz az ember, mert új ötleteket, szezonális recepteket, eddig ismeretlen finomságokat keres, vagyis nem mutathatunk 72 különböző krumplis tésztát és tojáslevest minden hónapban. Így aztán úgy döntöttem, próbálom követni az arany középutat, és bár továbbra is alkotunk ételt például lazaccal vagy sertésszűzzel, mindig odafigyelek rá, hogy többségében legyenek a kicsit könnyebben elérhető alapanyagok. (Olcsót semmiképpen sem mernék írni, mikor a tészta és a rizs is a tavalyi ár duplájába kerül, és lassan már küldetésemnek tekintem, hogy 1000 forint alatti akciós vajat vegyek valahol.) Ennek fényében készítettük például tarhonyás fogásainkat, izgalmas sós palacsintáinkat és mindenki kedvencét, a többféle verzióban bemutatott kókuszkockát. Főztünk néhány laktató levest, melyeknek receptje az ország négy sarkából származik, és az egy lábosban, villámgyorsan elkészíthető tészták többsége is jó áron kihozható négy főre számolva. Természetesen nem felejtettük el a szezonális témákat sem: isteni tízóraikat és uzsonnákat ajánlunk, és az ellenállhatatlan almás, körtés, szilvás süteményeket sem érdemes kihagyni. Szüret idején természetes, hogy borral főzzünk, és nem hagyjuk veszni a kertben termő utolsó padlizsánokat sem. Az édeskömény rajongóinak is kínálunk ínycsiklandó fogásokat, és azok is örülni fognak, akik szerint a csirke+sajt párosítás minden esetben nyerő (szerintünk az!). Bízom benne, hogy sikerül emlékezetes recepteket mutatunk az indián nyárra, és szerzünk pár boldog percet a családnak, miközben elfogyasztják a feltálalt finomságokat.
Kajári Zsófia, főszerkesztő