Szendvics és szendvics között is óriási különbségek vannak, ám nem kérdés, hogy a következő receptet hová soroljuk.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 darab császárzsemle | 3 teáskanál vaj | 20 dkg sonka (szeletben) | 20 dkg gouda sajt + 5-10 dkg reszelve a sütéshez | 1 evőkanál mustár | 1 evőkanál méz | só, bors | 1 evőkanál Worcester-szósz

1. A félbevágott zsemléket vajazzuk meg, mindegyikbe tegyünk egy-egy szelet sonkát és sajtot.

2. A maradék vajat olvasszuk fel, keverjük el a mustárral, a mézzel, sóval, borssal és a Worcester-szósszal. Locsoljuk meg a tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezett szendvicseket az öntettel.

3. A résekbe szórjunk reszelt sajtot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük ropogósra a zsemléket kb. 20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 526 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg, még több melegszendvics variáció társaságában.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter