Büfékínálat házilag – Pulykagyros bulgurral és salátával
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg pulykamellfilé | só, bors | 1 teáskanál szárított oregánó | 1 mokkáskanál szárított kakukkfű | olaj | 3 gerezd fokhagyma | 40 dkg bulgur | 1 darab kígyóuborka | 3 nagy szem paradicsom | 1 darab római saláta | 3 dl natúr joghurt
1. A pulykamellet csíkozzuk fel, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel. Az olajon illatosítsunk meg 2 gerezd zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a fűszeres húst, pirítsuk szép pirosra.
2. A bulgurt kb. 7 dl vízben tegyük fel főni, kicsit sózzuk, forraljuk fel, majd zárjuk el alatta a lángot. Fedő alatt hagyjuk, hogy a bulgur megszívja magát nedvességgel.
3. A zöldségeket daraboljuk/karikázzuk fel, forgassuk össze. A joghurtot ízesítsük a maradék zúzott fokhagymával. A pulykacsíkokat kínáljuk a bulgurral és a fokhagymás joghurttal leöntött zöldségekkel.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 378 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária, a Csillagánizs blog szerzője
Fotó: Gyugyi Péter
Vega kedvenc – Ricottás, bazsalikompestós fusilli koktélparadicsommal
Ha vegetáriánusok vagytok, vagy csak valami húsmentes finomságra vágytok, akkor ezt a receptet ne hagyjátok ki! A ricotta és a bazsalikompestó ízharmóniája a lédús paradicsomok savanykás aromájával szerintünk a lehető legjobb párosítás.
A receptet itt találjátok.
A klasszikus – Zöldborsófőzelék buggyantott tojással
A nosztalgikus kedvencek nálunk mindig nagy sikert aratnak a családban, ám a zöldborsófőzelék ezek közül is mindent visz! ;)
Ha kipróbálnátok a receptet, itt találjátok a leírását.
Kulináris élvezet – Sütőtökös, tejszínes csirkeragu
A legtöbbször beleesünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, a szemrevaló fogásokhoz sok idő kell, pedig ez nem feltétlenül igaz. Ez a recept erre a tökéletes példa: mutatós, finom és nagyon gyorsan elkészíthető.
Ide kattintva megtaláljátok a receptjét.
Indiai vizekre evezve – Zöldséges csirkeragu kókusztejjel
Kedvelitek az indiai ízvilágot? Abszolút megértjük, mi is odáig vagyunk érte, ezért is választottuk be TOP 5 félórás receptünk közé a kókusztejes csirkeragut, amiben curry, csilipaprika és mogyoró is van.
Ha elkészítenétek, ide kattintsatok!
Diétázóknak – Pestós-sajtos sült karfiol sonkával
Természetesen gondoltunk azokra is, akik az egészség jegyében megválasztják, mi kerüljön a tányérjukra. A pestós-sajtos sült karfiol minőségi alapanyagokból készül, ráadásul egy adag szénhidráttartalma nem haladja meg a 15 grammot.
A receptet itt találjátok.
Összeállította: D.A.
A receptek fotói: Vrábel Kriszta, Gyugyi Péter, Nagy Tünde