A bundás húsok és zöldségek szeretete valószínűleg gyerekkortól kódolva van belénk, és bár tudjuk, hogy a bő olajban sütés nem túl egészséges, imádjuk a rántott dolgokat. Bereznay Tamás most a klasszikus paníron túllépve ajánl nekünk egy isteni ebédötletet – a Nők Lapja Konyha archívumából.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg hámozott, reszelt sárgarépa | 1 kávéskanál currypor | 3 tojás | 10 dkg reszelt sajt | 20-25 dkg liszt | olaj a sütéshez
A körethez: 80 dkg apró szemű burgonya | 20 dkg reszelt sajt | 4 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem
- A csirkemelleket keresztben kettévágjuk, megsózzuk. A nagy lyukú reszelőn lereszelt répát összekeverjük sóval, a curryporral, a tojással, a reszelt sajttal és annyi liszttel (15-20 dkg), hogy sűrű masszát kapjunk.
- A csirkemellet a maradék lisztbe, majd a répás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét felén megsütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
- A körethez a megmosott burgonyát héjastul megfőzzük sós vízben, majd kevés olajon alaposan megpirítjuk. Végül összekeverjük a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel. A kisült csirkemelleket apró falatokra vágjuk, a sajtos burgonyával kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 55 PERC
KALÓRIA 901 KCAL/ADAG
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes