Érdemes a resztelt vagy rántott májon túl is kísérletezni!

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj | 5 dl tokaji aszú vagy édes szamorodni | 10 dkg kacsazsír + a lezáráshoz és a sütéshez | só, frissen őrölt bors

  1. A megtisztított, kettévágott májat egy éjszakára beáztatjuk a borba, másnap lecsepegtetjük, és 2 evőkanál kacsazsíron megsütjük serpenyőben. Sóval, borssal ízesítjük, késes robotgépbe tesszük.
  2. A meleg májhoz adunk 10 dkg kacsazsírt, az egészet összeturmixoljuk. Lágy, krémes masszát kapunk, (szuflés) tálkákba töltjük.
  3. A maradékot megolvasztjuk, a máj tetejére öntjük. Ez védi meg a levegőtől, illetve attól, hogy a krém bebarnuljon. Tálalás előtt minimum 4-5 órára hűtőbe tesszük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Tipp: Ha valaki nagyon krémesen szereti a májkrémet, nyugodtan duplázza meg a belekevert kacsazsír mennyiségét, és adjon hozzá 20 dkg-t!

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PÁCOLÁS ÉS HŰTÉS
KALÓRIA 606 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/09. lapszámában jelent meg.