Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemáj | 5 dl tokaji aszú vagy édes szamorodni | 10 dkg kacsazsír + a lezáráshoz és a sütéshez | só, frissen őrölt bors
- A megtisztított, kettévágott májat egy éjszakára beáztatjuk a borba, másnap lecsepegtetjük, és 2 evőkanál kacsazsíron megsütjük serpenyőben. Sóval, borssal ízesítjük, késes robotgépbe tesszük.
- A meleg májhoz adunk 10 dkg kacsazsírt, az egészet összeturmixoljuk. Lágy, krémes masszát kapunk, (szuflés) tálkákba töltjük.
- A maradékot megolvasztjuk, a máj tetejére öntjük. Ez védi meg a levegőtől, illetve attól, hogy a krém bebarnuljon. Tálalás előtt minimum 4-5 órára hűtőbe tesszük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Tipp: Ha valaki nagyon krémesen szereti a májkrémet, nyugodtan duplázza meg a belekevert kacsazsír mennyiségét, és adjon hozzá 20 dkg-t!
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PÁCOLÁS ÉS HŰTÉS
KALÓRIA 606 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina