HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 darab kerek camembert (125 g/db), 4 gerezd fokhagyma, 4 teáskanál szárított provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, zsálya, rozmaring egyenlő arányban), 12 evőkanál száraz fehérbor, 4 evőkanál olaj
A csatnihoz:
1 nagy fej lila hagyma, 1 nagyobb alma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál barna nádcukor, só, frissen őrölt bors, 8 szem aszalt szilva, csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
1. A csatnihoz a lila hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, az almát felkockázzuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk az almakockákat, beletesszük az ecetet, cukrot, sót, borsot, a kissé feldarabolt aszalt szilvát, alaposan összefőzzük (kb. 20 perc).
2. Kevés fahéjjal ízesítjük, a harmadát kivesszük, botmixerrel krémesítjük, majd belekeverjük a darabos részt. A kész csatnit félretesszük. (Ha marad belőle, hűtőben 2 hétig eláll.)
3. A camembert-ek egyik oldalát késsel megbökdössük, a lyukakba belenyomkodjuk a vékony hasábokra vágott fokhagymát és a fűszerkeveréket.
4. Négy alufóliadarabot készítünk elő (akkorát, hogy batyuvá formálhassuk), beleültetjük a sajtokat, mindegyiket meglocsoljuk 3 evőkanál borral és 1-1 evőkanál olajjal. A batyuk tetejét összefogjuk, és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt krémesre sütjük. A csatnival és friss bagettel kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 720 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője