A jó koszt nem feltétlenül drága! Egészség rovatunkban praktikus tippeket adunk a konyhai takarékoskodásra, itt pedig nagyszerű receptekkel segítünk.

Sztroganoff gombaragu kétféle gombából

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg laskagomba
  • 50 dkg fehér és barna csiperkegomba vegyesen
  • 3 szál újhagyma
  • olaj
  • 2 evőkanál édes mustár
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • 15 dkg csemegeuborka
  • só, bors
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem

A megtisztított gombákat cikkekre vágjuk, majd a felkarikázott újhagymával együtt, kevés olajon, nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustárokat, a felkarikázott csemegeuborkát, megsózzuk, borssal ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. 10 perc alatt összeforraljuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Főtt rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Kolbászos, tejfölös bableves zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg debreceni kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 2 zöld kaliforniai paprika (lehet más színű is)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 konzerv (kb. 70 dkg) fehér bab
  • 5-6 babérlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl + 1 dl a tálaláshoz

A kolbászt felkarikázzuk, az olajon megpirítjuk. A répákat megpucoljuk, a paprikát kicsumázzuk, mindegyiket feldaraboljuk, és a kolbászhoz adjuk. Felöntjük a borral, felforraljuk. Beletesszük a lecsöpögtetett babot, beleöntünk 2 liter vizet, babérlevéllel ízesítjük, megsózzuk. 25-30 percig főzzük a levest. Beleöntjük a tejszínt, elkeverjük benne a tejfölt. Felforraljuk, tálaljuk, tejfölt és friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

Tipp: Száraz babból is elkészíthető, akkor a főzési idő jelentősen megnő, ha gyorsítani akarjuk, érdemes előtte beáztatni a babot.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .