A sertéshúsok között a tarja és a karaj örvend a legnagyobb népszerűségnek, ezért Tobai Róbert az októberi Nők Lapja Konyhában ezekből készített 3-3 darab őszies fogást, hogy mindenki kiválaszthassa a kedvencét. Az egyiket itt is megosztjuk veletek, íme a recept, amiért a család apraja-nagyja is hálás lesz!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg filézett sertéskaraj | só, bors | olaj | 2 evőkanál dijoni magos mustár | 2 evőkanál mustár | 3 evőkanál méz | 20 dkg zöldbab (ceruzabab) | 2 dl főzőtejszín | 1 evőkanál keményítő
- A húsból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, majd lábosban vagy magas falú serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát elősütjük 2-2 perc alatt. Kivesszük.
- A visszamaradt olajban megpirítjuk a mustárokat, hozzáadjuk a mézet, majd felöntjük 3 dl vízzel.
- Beletesszük a zöldbabot, az elősütött húst, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk 8-10 perc alatt. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk. A kevés hideg vízzel elkevert keményítőt is beleöntjük, majd újra összeforraljuk, és tálaljuk. Főtt rizst kínálhatunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 515 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.