Bereznay Tamás receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Végre itt a sütőtök szezonja, együnk minél többet ebből az egészséges és finom zöldségből! Az alábbi recept bebizonyítja, hogy levest ugyanúgy készíthetünk belőle, mint salátát vagy éppen tésztát.

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg sütőtök | 25 dkg vöröshagyma | 5 cm-es gyömbérdarab | olaj | 2 darab narancs | só | 2 evőkanál barna cukor
A palacsintatésztához: 30 dkg liszt | 2 tojás | 3 dl tej | 3 dl szóda | olaj a sütéshez
A töltelékhez: 50 dkg alma | 1 evőkanál cukor | 1 mokkáskanál őrölt fahéj

  1. A sütőtököt hosszában félbevágjuk, magházát kikaparjuk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 40 perc alatt. Megvárjuk, amíg kissé kihűl, majd kikaparjuk a húsát a héjából.
  2. A felszeletelt hagymát a hámozott, felszeletelt gyömbérrel együtt olajon megpirítjuk, rátesszük a sütőtököt, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel és a narancs levével. Ízesítjük sóval, a cukorral, majd kb. 30 perc főzés után leturmixoljuk.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és kevés olajjal kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle.
  4. A töltelékhez a megtisztított és lereszelt almát 15 percig főzzük a cukorral és a fahéjjal, majd betöltjük a palacsintába. Felszeletelve tesszük a levesbe.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 40 PERC
KALÓRIA 839 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/10. lapszámában jelent meg.