Főzzünk tervezetten és okosan!

A pénz- és időspórolás egyik legjobb módja, ha egy hétre előre megtervezzük a menüt, és ha marad az adott ebédből, nem kidobjuk, hanem új fogást kreálunk belőle. Az októberi Nők Lapja Konyhában Vrábel Kriszta kiváló ötleteteket mutat arra, miként születik az egyik ínycsiklandó fogásból vacsorára vagy másnap ebédre egy új, mégis pillanatok alatt összedobható finomság. Az egyik receptet itt is megosztjuk veletek: marharaguból és bulgurból például számtalan más finomságot is kreálhatunk az elkövetkező napokban – tervezzetek előre és próbáljátok ki!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | 4 evőkanál napraforgóolaj | 80 dkg darált marhahús | 1 evőkanál curryfűszer | 1 teáskanál őrölt fahéj | 1 teáskanál őrölt római kömény | 30 dkg cukkini | 30 dkg csiperkegomba | 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom | 3 gerezd fokhagyma | 20 dkg aszalt sárgabarack | só, frissen őrölt bors | 40 dkg bulgur

  1. A felkockázott vöröshagymát az olajon pároljuk puhára. Adjuk hozzá a marhahúst, nagy lángon pirítsuk körbe, majd fűszerezzük a curryvel, a fahéjjal és a római köménnyel. Pároljuk 10 percet, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és a darabolt gombát, dinszteljük meg őket.
  2. Tegyük bele a hámozott, darabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, végül a felezett aszalt sárgabarackokat is. Öntsünk hozzá 2 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, takarékon főzzük a ragut kb. 30 percig.
  3. Közben bő, sós vízben főzzük puhára a bulgurt, ezzel kínáljuk a ragut.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 824 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/10. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.