Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Kicsit unod már a hagyományos zöldborsó- és krumplifőzeléket, és kipróbálnál valami újat? Íme egy kis csavar:

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sütőtök (tisztított mennyiség) | 1 teáskanál őrölt római kömény | fél teáskanál őrölt fahéj | só, bors | 1,5-2 dl tej | 1 evőkanál keményítő
A fasírthoz: 50 dkg darált sertéshús | 1 gerezd fokhagyma | 1 tojás | 3 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez

  1. A felkockázott sütőtököt a fűszerekkel együtt 4-5 dl vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, kb. a harmadát összenyomjuk krumplinyomóval, vagy kivesszük, és botmixerrel lepürésítjük, majd visszakeverjük a többihez.
  2. A tejet elkeverjük a keményítővel, folyamatos kevergetés közben a sütőtökhöz adjuk, sűrűre főzzük.
  3. A fasírthoz összekeverjük a húst a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a tojással és a zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd nagy diónyi golyókat formázunk a masszából. Forró olajban kisütjük. A főzeléket a fasírttal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 574 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/10. lapszámában jelent meg.