Málnás hűsítő
Hozzávalók:
- 30 dkg friss málna + néhány málnaszem
- 1 csésze frissen facsart citromlé (1 csésze = 2,5 dl)
- fél csésze hideg víz
- fél csésze cukor
- fél csésze méz
- 1 liter szénsavas ásványvíz vagy szóda
- mentalevél
- jégkocka
Így készítsétek el:
A málnát pürésítsétek össze egy tálban. Egy nagy kancsóba szórjátok bele a cukrot, öntsétek rá a hideg vizet és addig kevergessétek, míg a cukor elolvad. Tegyétek bele a mézet, a málnapürét, a citromlevet – ezekkel is keverjétek össze alaposan. Végül öntsétek fel a szénsavas ásványvízzel. Amikor készen vagytok, töltsétek poharakba és jégkockával, mentával, valamint málnaszemekkel kínáljátok.
A recept erről az oldalról származik.
Áfonyás limonádéalap
Hozzávalók:
- fél csésze kristálycukor (1 csésze = 2,5 dl)
- 1 csésze áfonya
- háromnegyed csésze frissen facsart citromlé
- 6 csésze víz
Így készítsétek el:
A cukrot, az áfonyát és egy csésze vizet keverjetek össze, majd egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten melegítsétek fel. Akkor jó, amikor a cukor már elolvadt és az áfonya is pürés állagot öltött. A keveréket hűtsétek le – ha gondoljátok, előtte át lehet szitálni, hogy a magok ne kerüljenek bele –, majd töltsétek egy kancsóba. Adjátok hozzá a citromlevet és a maradék 5 csésze vizet és tegyétek be a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint kínáljátok jéggel, áfonyaszemekkel vagy citrommal.
Tipp: Az áfonyás alapot le is fagyaszthatjátok és aztán felengedhetitek, szóval érdemes akár dupla adagot is készíteni belőle. :)
A receptet ezen az oldalon találtuk.
Bazsalikomos szomjoltó
Hozzávalók:
- 65 g cukor
- 20 bazsalikomlevél
- 2-3 citrom
- 6 dl hideg víz – ízlés szerint több is lehet
Így készítsétek el:
A cukrot és egy csésze vizet keverjetek össze egy serpenyőben és alacsony lángon készítsetek belőle cukorszirupot. A bazsalikomleveket törjétek durvára egy mozsárban, majd adjátok hozzá a sziruphoz és legalább fél órát hagyjátok állni. A citromot facsarjátok ki és töltsétek egy kancsóba vagy üvegbe. Adjátok hozzá a víz maradékát és tegyétek hűtőbe. Amikor nagyjából lehűlt, töltsétek poharakba, adjatok hozzá jó sok jeget, és végül díszítsétek friss bazsalikomlevelekkel.
Az ötletre ezen az oldalon bukkantunk rá.
Szöveg: D.A.
Fotó: cookingclassy.com, damndelicious.net, trytrytry.de