HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
20 dkg kígyóuborka | só, bors | olívaolaj | 1 kis csokor menta | 1 kis gerezd fokhagyma | 2 dl natúr görög/török joghurt | 5 dkg rozskenyér, hasábokra vágva | 1-1 teáskanál szárított zöldfűszer (bazsalikom, oregánó stb.)
1. A megmosott uborkát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el 1 evőkanál olívaolajjal, az aprított mentával, a zúzott fokhagymával és a natúr joghurttal.
2. A rozskenyeret csíkozzuk fel vékonyan. Felforrósított teflonserpenyőbe öntsünk 1 evőkanál olívaolajat, szórjuk rá a szárított zöldfűszereket, csipet tengeri sót, majd pirítsuk meg rajta a kenyérrudakat. Tálaljuk a tzatzikivel.
Egy adag szénhidráttartalma: 15 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 283 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője