Bereznay Tamás melengető levese a Nők Lapja Konyha archívumából.

Tipp: Aki szeretné, gazdagíthatja 15 dkg kockázott, ropogósra pirított húsos szalonnával!

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg kelkáposzta | 1 szál póréhagyma | 3-4 szál angolzeller | 10 dkg bébispenót | fél dl olívaolaj | só, bors | 40 dkg csicseriborsó (1 konzerv)

  1. A zöldségeket metéltre vágjuk, olívaolajon megpároljuk kb. 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett, átmosott csicseriborsót.
  2. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és 20 perc alatt készre főzzük. 

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 472 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/11. lapszámában jelent meg.