Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Ha valaki bakonyi módra elkészített fogással találkozik, biztos lehet benne, hogy gombát, illetve egy pirospaprikás-tejfölös mártást mindenképpen tartalmaz az étel. Mi most kicsit túlléptünk a hagyományos bakonyi sertésszeleten, és csavartunk egy picit a recepten. Az egyszerűség kedvéért csiperkegombával, de persze kipróbálhatjuk másik fajtával is!

Hozzávalók 4 személyre:

2 fej vöröshagyma | olaj | 1 teáskanál fűszerpaprika | 30 dkg darált sertéshús | só, bors | 2 evőkanál liszt | 2 evőkanál tejföl | 1 tojás | 12 darab nagy csiperkegombafej vagy 8 darab portobello gomba

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát és a darált húst, addig pirítjuk, amíg a hús elveszti nyers színét. Sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi épp nem lepi el. Közepes lángon kb. 30 perc alatt megpároljuk, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
  2. Amikor puha a hús, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt is. Egyet forralunk rajta, majd hagyjuk kissé kihűlni. Belekeverjük a tojást is.
  3. A tepsire sorakoztatott gombafejeket 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd kivesszük.
  4. Megtöltjük a gombák üregét a húsos raguval, majd a megtöltött gombákat újra sütőbe tesszük. 180 ºC-on 8-10 percet sütjük.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 10 + 8-10 PERC
KALÓRIA 317 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/11. lapszámában jelent meg.