Ha valaki bakonyi módra elkészített fogással találkozik, biztos lehet benne, hogy gombát, illetve egy pirospaprikás-tejfölös mártást mindenképpen tartalmaz az étel. Mi most kicsit túlléptünk a hagyományos bakonyi sertésszeleten, és csavartunk egy picit a recepten. Az egyszerűség kedvéért csiperkegombával, de persze kipróbálhatjuk másik fajtával is!
Hozzávalók 4 személyre:
2 fej vöröshagyma | olaj | 1 teáskanál fűszerpaprika | 30 dkg darált sertéshús | só, bors | 2 evőkanál liszt | 2 evőkanál tejföl | 1 tojás | 12 darab nagy csiperkegombafej vagy 8 darab portobello gomba
- A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát és a darált húst, addig pirítjuk, amíg a hús elveszti nyers színét. Sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi épp nem lepi el. Közepes lángon kb. 30 perc alatt megpároljuk, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
- Amikor puha a hús, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt is. Egyet forralunk rajta, majd hagyjuk kissé kihűlni. Belekeverjük a tojást is.
- A tepsire sorakoztatott gombafejeket 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd kivesszük.
- Megtöltjük a gombák üregét a húsos raguval, majd a megtöltött gombákat újra sütőbe tesszük. 180 ºC-on 8-10 percet sütjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 10 + 8-10 PERC
KALÓRIA 317 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes