A friss, zsenge zöldborsó szezonját ünnepelve egy igazán különleges krémlevessel készültünk nektek.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 csokor újhagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 50 dkg brokkoli | 30 dkg zöldborsó + 10 dkg a díszítéshez | 2 evőkanál natúr joghurt | só, frissen őrölt bors | 5-5 dkg napraforgómag és tökmag

1. Az újhagymát felkarikázzuk, megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit és a 30 dkg borsót, felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, megsózzuk. Puhára főzzük a zöldségeket, majd leturmixoljuk a levest. A joghurttal savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk.

2. A magokat megpirítjuk egy száraz serpenyőben, a 10 dkg borsót külön megpároljuk. A levest a magvakkal és a párolt borsóval tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 365 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője